Barendrecht mist zelfvertrouwen: 1-4

8 December 2018, 17:38 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft zaterdag opnieuw een nederlaag moeten incasseren in de Tweede Divisie. In een haast identieke wedstrijd als vorige week, profiteerde ditmaal IJsselmeervogels in de tweede helft optimaal van het wegvloeien van het vertrouwen bij de thuisclub: 1-4.

Met aan aanvallend ingestelde formatie begon Barendrecht aan het duel, maar IJsselmeervogels stond na anderhalve minuut al op voorsprong. Verdediger Emilio Samsey en keeper Nick van der Ploeg liepen elkaar in de weg en verschaften Robbert Olijfveld daardoor een vrije doorgang (0-1). Ook daarna gaf de Barendrechtse defensie de gasten uit Spakenburg een paar keer ruim baan, maar tot nieuwe tegentreffers kwam het niet. Vlak voor rust zat het Barendrecht wel mee: de scheidsrechter legde de bal na een lichte overtreding op de stip en Delano A Cohen zette de Bongerdbewoners op gelijke hoogte (1-1).

Na de rust kwam Barendrecht gedreven uit de kleedkamer en waren de rood/witten in eerste instantie de gevaarlijkste ploeg. Toch viel de treffer rond het uur aan de andere kant, toen een schot van Eef van Riel van buiten het strafschopgebied zomaar een doelpunt opleverde (1-2). Net als vorige week deed die tegenslag het vertrouwen wegvloeien bij de ploeg van trainer Albert van der Dussen. De rood/witten probeerden nog wel gelijk te maken, maar de overtuiging die Barendrecht in het eerste kwartier van de tweede helft aan de dag legde ontbrak. Toen invaller Zschsschen IJsselmeervogels op 1-3 zette was het duel gespeeld. De fraaie poeier van Danny van den Meiracker (1-4) was voor de statistieken.

Door de nederlaag – al de tiende van dit seizoen – heeft Barendrecht het lek nog altijd niet boven en komt het maar niet weg uit de degradatiezone. De uitwedstrijd bij hekkensluiter VVSB komend weekend wordt dan ook een belangrijke wedstrijd voor de rood/witten.