Barendrecht laat derde plaats glippen

26 May 2018, 18:50 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft zaterdag de derde plaats in de eindrangschikking door zijn vingers zien glippen. De rood/witten kregen ver in blessuretijd de gelijkmaker van IJsselmeervogels te verwerken (2-2). De beslissing om de treffer goed te keuren werd genomen door de grensrechter, maar leverde felle protesten op van de verontwaardigde Barendrecht-defensie. Door de late gelijkmaker eindigt Barendrecht op de vierde plaats op de ranglijst en moet het HHC Hardenberg (dat met 2-1 verloor bij TEC) op doelsaldo boven zich dulden.

Hoewel de late gelijkmaker discutabel was, had Barendrecht eerder in de wedstrijd verzuimd het duel te beslissen. In een uitstekende eerste helft zette Joey Jongman (foto) Barendrecht na een half uur op 1-0 met zijn vijftiende seizoenstreffer. Vlak voor rust verdubbelde Tim Eekman de marge naar 2-0. Barendrecht leek een probleemloze middag tegemoet te gaan, maar vlak na rust ging de bal op de stip na een handsbal van Jeffrey Aarts. De verdediger kreeg rood en Barendrecht moest met tien man verder; Mike van de Laar benutte de penalty (2-1).

In het veld was vervolgens nauwelijks te merken dat Barendrecht in ondertal was. De rood/witten hielpen diverse uitstekende kansen om zeep, en zelfs een strafschop was niet aan Barendrecht besteed. De doorgaans betrouwbare penaltyspecialist Tim Eekman zag zijn strafschop gestopt. Barendrecht leek alsnog de zege over de streep te trekken, maar in blessuretijd ging het dus alsnog mis voor de Bongerdbewoners. Desalniettemin mag Barendrecht met de vierde plaats in de eindstand terugkijken op een uitstekend seizoen!