Barendrecht herstelt zich tegen Scheveningen

16 September 2018, 14:23 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft zich zaterdag knap hersteld van het 4-0 verlies vorige week bij De Treffers. De rood-witten klopten op De Bongerd Scheveningen met 3-0. De ploeg van trainer Albert van der Dussen liet bij vlagen goed spel zien. Rond het uur was het 3-0 en die voorsprong kwam eigenlijk nauwelijks meer in gevaar.

Van der Dussen stuurde tegen zijn voormalige club dezelfde elf het veld als in Groesbeek tegen De Treffers. In een duel dat Barendrecht eigenlijk niet mocht verliezen, ging er vanaf het begin van beide kanten stevig aan toe. Scheidsrechter De Winter trok in korte tijd vier gele kaarten, onder anderen voor Delano a Cohen en Rowendley Martijn.

De eerste kans was voor Tim Peters, hij tikte na twee minuten net naast het doel van Nick van der Ploeg. Barendrecht kwam er lastig uit en moest hopen op een bevlieging van Rowendley Martijn, de man in vorm.

Delano a Cohen stond na 21 minuten aan de basis van de voorsprong. Een afstandsschot van de middenvelder werd een hoekschop, uit die corner schoot de linkspoot weer op doel, de bal smoorde en kwam voor de voeten van Donny Navajas Sanchez die raak prikte, 1-0.

Na de hectische beginfase kwam het duel meer tot rust. Tim Peters kreeg nog een mogelijkheid, maar zonder succes. Danny Monster had pech toen hij met een pegel de paal raakte.

Blunder
Na de onderbreking ging Barendrecht op jacht naar meer. Het werd 2-0 na een blunder van Scheveningen-doelman Sven Wolsheimer die de bal bij het uitverdedigen de bal zo maar in de voeten van A Cohen speelde. Die schoof de stuiter door naar Rowendley Martijn die makkelijk de 2-0 binnen kon tikken. Zijn tweede competitietreffer alweer voor de linksbenige rechtsbuiten.

Barendrecht had de wedstrijd stevig in handen en kwam helemaal op rozen toen Bas Mourits er weer op aangeven van A Cohen 3-0 van maakte. Zijn bal langs de keeper rolde via de paal het Scheveningen-doel in. De spits kreeg daarop nog een goede kans maar kopte over.

In de slotfase speelde Barendrecht de ontmoeting rustig uit met soms knappe combinaties. Het bleef bij 3-0 en daarmee deden de rood-witten goede zaken.