Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De hockeyers van HC Barendrecht hebben zondag de eerste competitiehelft afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Zoetermeer, de nummer twee op de ranglijst. De bezoekers werden direct onder druk gezet en elke tweede bal was voor de thuisploeg. De Barendrechtse storm resulteerde in een flink aantal kansen, maar gescoord werd er echter niet. Tot de 32e minuut. Een halfhoge voorzet van Daan van Dijk werd bij de tweede paal knap binnengewerkt door spits Sander Riegman, die daarmee zijn eerste competitiedoelpunt maakte: 1-0.

Na de rust was er een feller Zoetermeer te zien. Barendrecht ervaarde steeds meer druk. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker gemaakt werd. Na 7 minuten in de tweede helft was het een klutsbal die door de bezoekers binnen werd getikt, 1-1. Wat volgde waren 28 spannende minuten, met een aantal kleine kansen en strafcorners voor Zoetermeer. Al kreeg Barendrecht één minuut voor tijd nog de grootste kans om er met de winst mee vandoor te gaan, maar deze bleef onbenut.