VVD Barendrecht – Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Babs Mouton uit Barendrecht heeft maandag via Facebook live bekend gemaakt naar wie de Kanjerbeker gegaan is. Dat is Autje van der Lee uit Werkendam. Vanochtend heeft de Barendrechtse haar de beker overhandigd. Autje was genomineerd vanwege het vele werk dat ze verzet voor haar stichting Gratis Shoppen Werkendam (GSW), waarmee ze ruim 1100 gezinnen steunt in Werkendam en omgeving die het (tijdelijk) minder hebben. In haar visie is ‘hulp geen product meer wat je aanschaft, maar iets wat we samen delen’. Autjes droom is een netwerk van aankloppunten. Regionaal, maar ook landelijk. GSW is al zo’n aankloppunt waar mensen terecht kunnen voor welke hulpvraag ook. Naast de beker ontving Autje een waardecheque voor een op maat gemaakte workshop Vind je eigen verhaal (van Annette Barel en Babs Mouton) voor zes personen.

Informatie Kanjeractie
Babs Mouton is op 9 augustus gestart met de Kanjeractie. De actie was bedoeld om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Babs ziet nog te vaak in (en ook buiten) de coachpraktijk vrouwen die heel bescheiden zijn over wat ze doen. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Die vrouwen zocht Mouton. Want met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.

Voor de actie zijn veel nominaties binnengekomen, uit heel Nederland. Mensen die het bericht op Facebook, op Twitter of in de krant lazen zijn gaan nadenken over wie in hun omgeving in aanmerking zou kunnen komen voor de Kanjerbeker. Om het effect van de Kanjerbeker niet na 1 keer uitreiken verloren te laten gaan, is het een wisselbeker. De kanjer aan wie De Barendrechtse hem heb uitgereikt heeft op haar beurt een maand de tijd om hem weer door te geven aan een volgende kanjer. En zo bereiken we hopelijk alle vrouwen in Nederland!

En aan alle mensen die iemand hebben genomineerd geeft Babs Mouton het advies om HUN kanjer te vertellen over de actie en waarom zij diegene hadden genomineerd. Ze krijgen nu weliswaar niet de Kanjerbeker, maar wel de waardering uit hun omgeving.

Foto: Babs Mouton (l) reikt wisselbeker uit aan Autje van der Lee (r).

Reageer op dit artikel