Zuidpolderdag op vrijdag 24 augustus

mainImage
Zuidpolderdag op vrijdag 24 augustus

Vrijdag 24 augustus viert Barendrecht weer feest in de Zuidpolder tijdens de 5e editie van de Zuidpolderdag, een initiatief van de Buurt- sportcoach en diverse partijen die buitenspelen en sporten stimuleren.

De Zuidpolderdag laat kinderen van 6-16 jaar zien hoe leuk het is om buiten te spelen, te sporten en natuurlijk te ontdekken wat de Zuidpolder hen kan bieden. De activiteiten zijn gratis en vinden tussen 13.00 en 16.00 uur plaats op het terrein van De Kleine Duiker, Theehuys Polderzicht en op de nieuwe natuurlijke stormbaan.

Wouter van der Pas, buurtsport- coach: “Om mee te doen, hebben de kinderen een gratis stempelkaart nodig. Deze kunnen zij van 12.30 tot 13.00 uur ophalen bij De Kleine Duiker. Met deze stempelkaart kunnen zij verschillende leuke activiteiten met een wisselend thema en karakter doen. Een leuk detail is dat de kinderen met een plattegrond alle activiteiten zelf kunnen vinden. Laten zij de stempelkaart bij alle activiteiten afstempelen, dan maken ze kans op een leuke prijs!”

“Achter de organisatie van de Zuidpolderdag schuilen veel organisaties. Theehuys Polderzicht en Kinderboerderij De Kleine Duiker (kanovaren) faciliteren de locaties en hebben hiermee een belangrijke rol. Dankzij hun medewerking hebben we een uniek evenemententerrein. Op dit terrein zijn Kibeo (Schatzoeken), de Na- tuurvereniging IJsselmonde (Speurtocht), Ravottuh (popcorn bakken, de slootjesproef, stoksnijden) en Kijkop- Welzijn (Buurtsportcoach Sportdorp en natuurknutselen) met verschillende leuke activiteiten aanwezig.”


| Foto: Digitaal Dagblad