Zonnige perioden met enkele wolken

mainImage
Zonnige perioden met enkele wolken

Vandaag zijn er flinke zonnige perioden in Barendrecht. Ons land ligt dan onder een langgerekte gordel van hoge druk. Later op de dag verschijnen er stapelwolken in het luchtruim. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden bij een (zeer) zwakke oostelijke wind (windkracht 1 à 2). Woensdag schijnt de zon uitbundig. De wind ruimt van oost naar zuid en blijft (zeer) zwak, windkracht 1 à 2. De middagtemperatuur boekt met circa 22 graden opnieuw enkele graden winst.

Donderdag en hoogstwaarschijnlijk ook het aankomend weekend worden waarschijnlijk de warmste dagen van oktober. De allerlaatste berekeningen laten evenals de runs van de afgelopen dagen voor donderdag maxima van 23 graden zien. Vrijdag is het met 20 graden iets koeler, we zitten dan tijdelijk in de polaire lucht. Zaterdag kan zelfs met 25 of 26 graden een zomerse dag genoteerd worden in Barendrecht.

Zondag is het met een graad of 23 een fractie koeler, maar kunnen we nog steeds een warme dag noteren. De wind waait zwak (2 Beaufort) uit richtingen tussen zuidoost en zuid. De zon schijnt op deze dagen behoorlijk uitbundig, maar gezien de uitzonderlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar (8 tot 10 graden boven normaal) mag dat wel duidelijk zijn!


| Foto: Digitaal Dagblad