Zonnig en zomers warm lenteweer

mainImage
Zonnig en zomers warm lenteweer

Er waait een zwakke zuidoostenwind en het is vrijwel onbewolkt met wat dunne velden hoge bewolking. Gedurende de ochtend warmt de zon de lucht flink op. Om 11:00 uur varieert de temperatuur van 11 graden op de Wadden tot lokaal al 18 graden in het zuiden van het land. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag blijft het droog en volop zonnig. De maximumtemperatuur komt uit op 20 graden op de Wadden, 24-25 in het midden van het land en 26-27 in het zuidoosten.

Door de aflandige wind is het ook op de stranden warm. Toch maken vooral de Groningse en Noord-Hollandse kust in de loop van de middag kans op zeewind. Als dit gebeurt kan de temperatuur vlak aan zee in zeer korte tijd met ruim 10 graden dalen.

Vanavond blijft het nagenoeg onbewolkt. Om 20:00 uur is het nog 15 graden op Vlieland, 20 graden in de Randstad en 22 graden in Limburg. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar 8-13 graden met de laagste minima in het noordoosten.

Morgen is het opnieuw volop zonnig en wordt het uitzonderlijk warm. De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 26-28 graden.


Foto: Digitaal Dagblad