Barendrechts Dagblad | Zonnig en warm lenteweer in Barendrecht

Zonnig en warm lenteweer in Barendrecht

mainImage
Zonnig en warm lenteweer in Barendrecht

Vanochtend begint fris met hier en daar een mistbank. Dat verdwijnt snel en de zon komt erbij. Soms trekt wat sluierbewolking over. De temperatuur stijgt snel en ligt aan het eind van de ochtend tussen 13 graden op de Wadden en 17 in het zuiden en oosten. Normaal zijn dit eind april middagtemperaturen.  Dat meldt WeerOnline

Vanmiddag schijnt de zon net als de afgelopen dagen flink. Soms trekt wat sluierbewolking over, maar daar schijnt de zon gewoon doorheen. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig. Daardoor wordt iets minder warme lucht dan afgelopen dagen aangevoerd.

Toch is het nog steeds veel warmer dan normaal met 15-16 graden op de Wadden, 17-20 graden in het noorden van het land, 21-23 in het midden en 24-25 in het zuiden. Op de stranden van de westkust is het een graad of 21 en koelt het in de loop van de middag enkele graden af door zeewind.

Wie vanavond het terras opzoekt doet er goed aan een zomerjas mee te nemen. Het koelt namelijk snel af. Om 20 uur is het 14 graden in Groningen, 18 in de Randstad en 21 in het zuiden. Eind van de avond is dit respectievelijk 11, 15 en 17 graden. De minima komen uit tussen 6 graden in het uiterste noordoosten en 14 in het uiterste zuidwesten. In het zuidwesten neemt aan het eind van de nacht de bewolking en kans op een bui toe.


Foto: Digitaal Dagblad