Barendrechts Dagblad | Zonnig en extreem warm

Zonnig en extreem warm

mainImage
Zonnig en extreem warm

Gedurende de ochtend warmt de zon de lucht snel op. Om 11:00 uur is het al 17 graden op de Wadden, 21 in de Randstad en 23 in het zuidoosten. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag blijft het volop zonnig en de zuidoostenwind is zwak tot hooguit matig. De maximumtemperatuur komt uit op 23 graden in Renesse (Zeeland), 24 op de Wadden, 25-28 in de overige kustgebieden en 28-30 graden in de rest van het land. Vooral in het oosten van Noord-Brabant en in Noord-Limburg is er een kleine kans op lokaal tropische maxima van 30,0 graden of meer.

In de loop van de middag kan het aan de westkust afkoelen door zeewind. Vooral op de standen kan het dan in korte tijd ruim 10 graden kouder worden.

Vanavond blijft het nog lang aangenaam buiten. Rond 20:00 uur ligt de temperatuur tussen 19 graden in Den Helder en lokaal nog 26 graden in het zuidoosten. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar 10-14 graden. Er is weinig bewolking, maar vooral in de westelijke helft van het land kunnen wel enkele ondiepe mistbanken ontstaan.


Foto: Digitaal Dagblad