Zon, wolkenvelden, middag buien

mainImage
Zon, wolkenvelden, middag buien

Na een ochtend met zon, wolken en enkele buien neemt vanmiddag de bewolking en kans op buien toe. Met 11-13 graden is het zeer zacht. Morgen is het prima weer met zon en stapelwolken. Het blijft overwegend droog en met 8-10 graden is het minder zacht dan vandaag. De dagen daarna is het vaak bewolkt met geregeld regen. Vrijdag kan het alweer 12-14 graden worden! Dat meldt WeerOnline.

Vanochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. De meeste opklaringen komen in het westen voor. In het oosten zwaaien wolken de scepter. In het binnenland is kans op een enkel buitje, maar meestal blijft het gewoon droog. Aan het eind van de ochtend neemt de bewolking toe en stijgt vanuit het zuidwesten de kans op een bui.

Vanmiddag zijn er vrij veel wolkenvelden, met tussendoor ruimte voor wat zon. Vanuit het westen trekken buien over het land. De meeste buien vallen aan het eind van de middag tijdens de avondspits. In het noorden en noordoosten blijft het lange tijd droog, maar ook daar kan in de loop van de middag een bui over trekken.

Vanavond trekt vanuit het noordwesten een gebied met buien vanuit het noordwesten over ons land. Met deze buien draait de wind naar het noordwesten en daarmee wordt minder zachte lucht naar ons land geblazen. In de loop van de avond breiden opklaringen zich vanuit het noordwesten over het land uit.


| Foto: Digitaal Dagblad