'Zo'n uitspraak betekent bij EVB schorsing'

mainImage
'Zo'n uitspraak betekent bij EVB schorsing'

Dirk Vermaat ging vanmiddag tijdens zijn toespraak op de afscheidsreceptie van Lennart van der Linden en hemzelf in Het Kruispunt nog even in op de tweet van wethouder Nico Bults die eerder op de dag bekend werd. De nieuwe D66-wethouder twitterde: 'Erdogan is een vrouwonvriendelijke pedofiele geitenneuker'.

''Zo'n uitspraak zou binnen de EVB niet worden getolereerd.Een politicus die dat bij ons doet wordt geschorst, moet zijn excuses aanbieden en wordt bij herhaling zelfs geroyeerd. Dit overschrijdt alle fatsoensnormen. Ik ben benieuwd hoe de door zichzelf benoemde fatsoensrakkers van het monsterverbond met dit soort vulgaire en onbeschamende opmerkingen omgaat'', aldus Vermaat.

De politieke loopbaan van de voormalige wethouder zit er nog niet op; ''Vanuit onze nieuwe positie gaan we door. Want uiteindelijk worden de EVB, Lennart en ik gedreven door één ding; onze mooie gemeente. Wij willen het beste voor Barendrecht.''

Op de afscheidsreceptie van Vermaat en Van der Linden waren, behalve mensen van de EVB, geen andere politici aanwezig. Geen nieuwe wethouders en bijvoorbeeld ook Peter Luijendijk ontbrak, terwijl hij samen met Vermaat en Van der Linden in het vorige college heeft gezeten.


Foto: Digitaal Dagblad