Zon laat zich vandaag weinig zien

mainImage
Zon laat zich vandaag weinig zien

Op de meeste plaatsen is het bewolkt en lokaal valt een beetje motregen. Later vandaag breekt vanuit het westen de zon af en toe door. Het wordt 18-22 graden. Dat schrijft WeerOnline.

Vanochtend is het grijs. Op sommige plaatsen valt een beetje motregen. De neerslaghoeveelheden zijn minimaal en de neerslagradar heeft moeite om de kleine motregendruppeltjes te laten zien.

Vanmiddag is er veel bewolking. Vooral in de westelijke provincies zou het wolkendek even kunnen breken waardoor de zon tevoorschijn komt. In de oostelijke helft van het land is kans op een buitje en in het westen blijft het droog. Aan het eind van de middag laat de zon zich aan de westkust steeds vaker zien.

De temperatuur ligt rond normaal voor juni met 18 graden aan zee, 20 in het midden van het land en 22 in Twente, de Achterhoek, Oost-Brabant en Limburg. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig in de kustgebieden, 3-5 Bft.

Vanavond breiden opklaringen zich vanuit het westen uit over het land. Op veel plaatsen schijnt de zon nog even. Komende nacht neemt de bewolking opnieuw toe en kan wat motregen vallen. Het wordt niet kouder dan 13 graden in het noordoosten en 16 in het uiterste westen.


Foto: Digitaal Dagblad