Zon en wolken, weekend warmer

mainImage
Zon en wolken, weekend warmer

Zon en wolken wisselen elkaar vandaag af en op de meeste plaatsen blijft het droog. In het (zuid)oosten is kans op een buitje. Het wordt 24-28 graden. In de kustprovincies is het minder warm met 20-24 graden. Morgen schijnt de zon flink en wordt het ook 20-28 graden. Ook het weekend verloopt vrij zonnig en zondag wordt het nog wat warmer! Na het weekend blijft het zomers. Dat meldt WeerOnline.

Het is wisselend bewolkt met op veel plaatsen vanochtend eerst lage bewolking. Langs de oostgrens en in delen van het zuidwesten schijnt de zon. De temperatuur ligt tussen 14 en 17 graden en in de kustprovincies waait een matige noordenwind. In het zuiden en oosten is de wind zwak.

Gedurende de ochtend komt landinwaarts de zon overal tevoorschijn. Vanmiddag wordt het zo'n 25 graden met flink veel zon. Vanavond is het op veel plaatsen zonnig, maar kan er bewolking ontstaan. Komende nacht bereikt de bewolking ook het midden van het land. Het zuiden en vooral zuidoosten houden opklaringen. De minimumtemperatuur varieert van 14 graden in de kustgebieden tot 11 in het (zuid)oosten.


Foto: Digitaal Dagblad