Zomers warm bij doorkomst Roparun

mainImage
Zomers warm bij doorkomst Roparun

Pinksterzondag is het in Barendrecht na het oplossen van de mistbanken of grondmist zeer aangenaam lenteweer met een afwisseling van flinke zonnige perioden en stapelwolken. De wind draait in de loop van de dag naar het noordoosten tot oosten en voert warmere landlucht aan. De windkracht is 2 tot 3 Beaufort . De temperatuur stijgt naar circa 23 graden.

In de nacht naar Tweede Pinksterdag is het wisselend bewolkt. Door de bewolking zal het niet zo sterk afkoelen als in de voorgaande nacht. De minima liggen in de Rijnmondregio rond 11 graden Celsius. De wind draait/ruimt in de loop van de nacht van noordoost naar oost en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.

Pinkstermaandag wordt het nog enkele graden warmer en kan het bij de doorkomst van de Roparun in Barendrecht met 25 graden zomers warm worden. Normaal is het deze tijd van het jaar 18 graden. Het is lekker zonnig en er staat een matige oostenwind. In de avond neemt de bewolking tijdelijk toe door de invloed van een lagedrukgebied boven Frankrijk, er is tevens een kleine kans op een bui. De oostelijke wind neemt iets toe en wordt matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Van dinsdag tot en met volgende week vrijdag is de zon vaak in het weerbeeld aanwezig. Er is met name dinsdag en kleine kans op een regenbui of onweersbui, maar de rest van de week blijft het zo goed als zeker droog. Met maxima tussen 24 en 27 graden is het 6 tot 8 graden warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010) voor de tijd van het jaar!


| Foto: Digitaal Dagblad