Zomerfeest: volop activiteiten op de Middenbaan

mainImage
Zomerfeest: volop activiteiten op de Middenbaan

In het centrum van Barendrecht staat zaterdag 30 juni bol van de activiteiten. Die dag vindt het jaarlijkse ZomerFeest plaats. Er zijn de hele dag veel te doen in het oude en nieuwe deel van het centrum. Om 12.00 uur wordt het feest op het Doormanplein officieel geopend door burgemeester Jan van Belzen.
Van de Middenbaan tot het Doormanplein staan de kramen van de ZomerMarkt. Bij gebouw Heuvelsteyn staat het tweede podium van het festival. Het programma wordt hier verzorgd door Cultuur Locaal. Er zijn van 13.30 tot 17.00 uur doorlopend optredens met muziek en dans.

Middenbaan

Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er activiteiten op de Middenbaan en omgeving. Er is driemaal een optocht van de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Bijzondere Vlaamse folkore die voor het eerst in Barendrecht te zien is. De traditie gaat terug tot 1336.
Op het winkelcentrum is het traditionele standwerkersconcours. Ook de mascottes Barend en Dregje zijn weer aanwezig.

Doormanplein

Op het Bakkerij Pot Podium is de hele dag muziek. Er zijn optredens van Big Band Barendrecht (11.45 uur), Dancestudio Lucia (12.30 uur), Kids Bizz en Kids Bizz Junior (13.20 uur), het Meezingkoor (14.00 uur), Doninga (15.00 uur), koor Prestige (16.00 uur) en Fusion acoustic band (17.00 uur).
Het middagprogramma wordt afgesloten met een optreden van de Barendrechtse band Vivid (18.00 uur). De band van Nico Laban, Kees van Wuyckhuyse, Arie-Kees kleinjan en Inge ‘Pink’ Flohr speelt al vanaf de middelbare scholltijd samen en staat voor het eerst op het ZomerFeest.

Jukebox

Bezoekers kunnen met een donatie bepalen welke muziek er op het Doormanplein klinkt in de pauze tussen de optredens. De opbrengst van de actie gaat naar de restauratie van de klok van de Dorpskerk. Jos Vis bedient de Jukebox. Mensen kunnen bij hem een kaart inleveren waarop staat welk nummer ze willen horen. Omroep Exxact Barendrecht zoekt de muziek op en zorgt dat iedereen het kan horen.
Jos trekt voor elke jukeboxronde een kaart uit de bak, met daarop het bedrag dat de volgende plaat moet gaan opbrengen. Iedereen die graag zijn of haar plaat gedraaid wil krijgen, doneert in de pot. Als de pot het bedrag bereikt dat Jos getrokken heeft, wordt de plaat gedraaid van diegene wiens bijdrage de pot op het juiste bedrag heeft gebracht.

Kinderactiviteiten

Op het plein voor de Dorpskerk en in zaal De Ontmoeting zijn kinderactiviteiten. De bezoekers kunnen modelscheepjes op afstand besturen. Verder kunnen de kinderen onder meer pizza bakken, schminken en aan de slag met de reuzenbelleblaas. Voor de kinderactiviteiten is een strippenkaart nodig. Deze kost 5 euro en is te koop bij de organisatiekraam.

In de Dorpsstraat kunnen ritten worden gemaakt met de Ziesel, een klein rupsvoertuig. Onder begeleiding kunnen er ritten worden gemaakt over een parcours in de straat. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden. Ook mindervaliden kunnen met ze Ziesel rijden.

De kerktuin achter de Dorpskerk is open van 10.00 tot 16.00 uur. Hier exposeert Ans van der Bruin haar zijdeschilderijen. Gerdien Pool exposeert en verkoopt door haarzelf ontworpen sieraden. Om 14.00 en 15.00 uur zijn er optredens van twee fluitistes. Natuurlijk zijn er ook mensen aanwezig om uitleg te geven over de planten in de tuin. Van 12.00 tot 12.45 uur is er in de kerk een concert van het Leerlingenorkest van Harmonievereniging Barendrecht.

De Watertoren is van 13.00 tot 16.00 te bezoeken. De entreeprijs is 1 euro, minimumleeftijd 6 jaar. Omdat er maar vijf mensen tegelijk naar binnen mogen, kan er een wachttijd ontstaan. 


Foto: Digitaal Dagblad