Wisselvallig, oosten kans op onweer

mainImage
Wisselvallig, oosten kans op onweer

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden met in het noorden tijdelijk wat zon. In het zuiden valt wat lichte regen. Later breidt de neerslag uit naar de centrale delen. Er staat maar weinig wind. Aan het begin van de middag bereikt de regen het noorden van het land. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag zin er perioden met lichte regen. Geleidelijk wordt het in het zuiden, midden en oosten overwegend droog en kan lokaal de zon doorbreken. In het noorden en westen regent het zo nu en dan en blijft het overwegend bewolkt. Er steekt een matige noordoostenwind op. In het westen en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig en wordt het niet warmer dan 12-13 graden. In het zuidoosten en oosten liggen de maxima tussen 14 en 17 graden. Met wat zon kan het in Limburg 18-20 graden worden. Op de Wadden is het 10-11 graden.

Aan het eind van de middag en vanavond is in het zuidoosten van het land kans op een enkele stevige onweersbui. Daarbij kan veel regen vallen in korte tijd. Daarnaast is er kans op hagel en zware windstoten van 75 km/uur. In de loop van de avond trekken de buien noordoostwaarts en maken de oostelijke provincies kans op een onweersbui. Ook in de rest van het land kunnen buien ontstaan, maar daarbij is de kans op onweer veel kleiner. Aan de noordwestkust gaat het hard waaien en kan de wind tijdelijk stormachtig worden.


Foto: Digitaal Dagblad