Wisselend weertype met neerslag

mainImage
Wisselend weertype met neerslag

De dag begint in Barendrecht met tamelijk veel bewolking. Vanuit het westen arriveren opklaringen, deze worden afgewisseld door stapelwolken en buien. De zone met de felste buien verplaatst zich geleidelijk meer naar het zuiden. Bij buien is kans op hagel, onweer en zware windstoten. Matige westenwind (3 tot 4 Beaufort)
Vanmiddag is het herfstachtig met talrijke buien. Tussendoor zijn er felle opklaringen, waardoor de zon ook geregeld te zien is. Bij buien is kans op onweer, hagel en zware windstoten. De maximumtemperatuur komt rond 17 graden Celsius uit in Barendrecht. Tijdens zware buien daalt de temperatuur naar circa 12 graden Celsius! De naar noordwest draaiende wind is matig tot vrij krachtig (3 tot 5 Beaufort) en maakt het voor het gevoel nog iets frisser.
Vanavond nemen de frequentie en intensiteit van de buien langzaam af en geleidelijk verdwijnen ook de stapelwolken. In het uiterste westen van het Rijnmondgebied blijft de kans op een enkele bui bestaan. De naar zuidwest krimpende wind neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Het koelt door brede opklaringen en weinig wind (zuidwest - 1 tot 2 Beaufort) vannacht sterk af. De minima komen rond 8 graden uit in Barendrecht.
Zondagochtend start de dag vrij zonnig. Er ontstaan geleidelijk steeds meer stapelwolken. De stapelwolken worden in de loop van de dag steeds forser van omvang, maar de stapelwolken zullen niet tot het buienstadium uitgroeien. Zwakke zuidwestenwind (2 Beaufort).
Zondagmiddag neemt vanuit een westelijke richting de bewolking vrij snel toe door het naderbij komen van een regenzone. De maximumtemperatuur komt rond 20 graden uit en daarmee is het een graadje kouder dan het langjarig gemiddelde voor eind augustus. Matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort).
Zondagavond en in de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met lichte regen. Vanwege het dikke wolkenpakket is het een stuk zachter dan de voorgaande nacht. Het koelt af naar circa 14 graden. Naar zuid krimpende wind, matig van kracht (3 tot 4 Beaufort).


| Foto: Digitaal Dagblad