Wethouder Roopram bij‘Kom Erbij’-ontbijt

mainImage
Wethouder Roopram bij‘Kom Erbij’-ontbijt

Onder het motto ‘Kom Erbij’ organiseert stichting Kijk op Welzijn tijdens de Week tegen Eenzaamheid activiteiten en bijeenkomsten voor mensen die zich eenzaam voelen en voor vrijwilligers die zich voor deze doelgroep inzetten. Wethouder Reshma Roopram (Zorg en Welzijn) bezoekt tijdens de themaweek drie activiteiten: “Ik ben heel blij met de extra aandacht voor eenzaamheid, ik hoor graag hoe de gemeente Barendrecht kan bijdragen aan het stimuleren van sociale contacten bij mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.”

De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van 27 september tot en met 6 oktober. Het initiatief vraagt aandacht voor een groeiend probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Zij voelen het gemis van verbondenheid met anderen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

‘Kom Erbij’-ontbijt op 28 september om 8:30 uur
In Barendrecht staat de Week tegen Eenzaamheid in het teken van ontmoeting en onderling contact. Wethouder Roopram trapt haar bijdrage aan de themaweek af met het ‘Kom Erbij’-ontbijt op 28 september vanaf 8.30 uur in Dienstencentrum Waterpoort. “Het ontbijt is een perfecte kans om contact met andere mensen te leggen. Eenzaamheid aanpakken begint daarmee. Als je samen aan tafel gaat, volgt als vanzelf een gesprek. Of het nu gaat over het kijken naar dezelfde tv-programma’s of de levenservaringen die mensen hebben opgedaan.”

4 oktober vanaf 16:00 uur vrijwilligersbijeenkomst
Op 4 oktober bezoekt de wethouder van Zorg en Welzijn vanaf 16.00 uur de vrijwilligersbijeenkomst ‘Kom Erbij met je maatje’ in BLOK0180. Kijk op Welzijn houdt elk kwartaal een vrijwilligersborrel. Deze keer nemen de vrijwilligers hun ‘maatje’ mee, ofwel degene die zij regelmatig helpen en ondersteunen.

6 oktober afsluiting: Tranen met Tuiten
Op de slotdag 6 oktober neemt wethouder Roopram deel aan de afsluiting van de ‘Kom Erbij’-week.
In een oudhollandse sfeer kunnen bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, contact leggen met elkaar en genieten van het koor Tranen met Tuiten. De afsluiting is van 13.45 tot 16.30 uur in BLOK0180.


Foto: Digitaal Dagblad