Werkzaamheden Binnenlandse Baan gestart

mainImage
Werkzaamheden Binnenlandse Baan gestart

Afgelopen maandag is de gemeente Barendrecht gestart met de aanleg van de singel langs de Binnenlandse Baan. ''Een belangrijke maatregel waarmee wij ons minder kwetsbaar maken voor klimaatverandering en de hoosbuien die daarbij horen'', aldus de gemeente.

De singel werkt als waterbuffer waardoor  in het centrum bij hevige regenval geen grote overstromingen en verstoppingen plaatsvinden. De werkzaamheden duren naar verwachting 4 tot 5 weken. Aan de overzijde van het Weerom legt men een tijdelijke werkinrit aan op de Binnenlandse Baan zodat de werkzaamheden geen invloed hebben op de bereikbaarheid van het centrum.

Fietsers die komen uit de richting van het station/Gebroken Meeldijk worden omgeleid via de Marjoleinlaan en Windsingel.

Het regenwater in het Onderlangs werd in de oude situatie alleen afgevoerd naar de singel bij de begraafplaats aan de Scheldestraat. Dit is een vrij lange afstand, waardoor de afvoer niet optimaal was. Regenwater dat in het Onderlangs valt, komt straks via een kortere leiding in de nieuwe singel terecht. Dit zorgt voor een snellere waterafvoer en dus minder wateroverlast.


Foto: Digitaal Dagblad