Warm met af en toe een bui en 27 graden

mainImage
Warm met af en toe een bui en 27 graden

Vandaag trekken in de vroege ochtend wolkenvelden over Barendrecht, maar blijft het droog. Na verloop van tijd breekt de zon steeds vaker door. Er vormen zich later in de ochtend stapelwolken, deze groeien in de loop van de middag uit tot forse exemplaren. Daaruit kunnen enkele regenbuien of onweersbuien ontstaan in de tweede helft van de middag en avond. Het wordt met maxima van circa 27 graden zomers warm. De normale maximumtemperatuur voor eind mei is 19 graden. De grondwind is tijdelijk noordelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.

Pas in de tweede helft van de nacht naar dinsdag neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind draait van noord naar noordoost en blijft zwak, windkracht 2 Beaufort. De minima komen rond 17 graden Celsius uit.

Ook dinsdag en woensdag is het overwegend bewolkt en aanvankelijk nog zeer warm met maxima rond 28 graden.  Op beide dagen kunnen er diverse stevige onweersbuien tot ontwikkeling komen. De wind is zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait tot en met woensdagochtend uit oostelijke richtingen. Woensdagmiddag valt de wind tijdelijk weg en gaat later in de middag uit westelijke richtingen waaien.

Donderdag en vrijdag komt de wind uit richtingen tussen noordwest tot noordoost. Hierdoor daalt de middagtemperatuur geleidelijk naar een nog altijd 22 graden. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en zonnige momenten zijn vrij schaars. Tevens kunnen er buien over Barendrecht trekken, maar de kans op onweer neemt geleidelijk af.


| Foto: Digitaal Dagblad