Vrijwilligers gezocht bij zorgorganisaties

mainImage
Vrijwilligers gezocht bij zorgorganisaties

Organisaties voor ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor de zorg die verschillende zorgorganisaties aan Barendrechters bieden. Zij geven het leven van de cliënt extra glans en maken meer activiteiten mogelijk. Een praatje, een glimlach of een schouderklopje: de waarde hiervan is niet in geld uit te drukken. Wilt u mensen ondersteunen in uw omgeving die het hard nodig hebben? Wordt dan vrijwilliger/-ster in de zorg!

Op dit moment worden door diverse organisaties voor ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg vrijwilligers gezocht:

-  Het helpen en ondersteunen van ouderen en gehandicapten door het zijn van een ‘maatje’. Dit kan bijvoorbeeld door hen te bezoeken of door iets met hen te ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, met de rolstoelfiets op stap, naar de markt gaan, lezen of naar muziek luisteren.

-  Restaurantmedewerker bij de restaurantactiviteiten die georganiseerd worden voor en door cliënten, zoals in eetcafé ‘Heel Gewoon’ van Humanitas DMH (gerund door mensen met een beperking).

-  Vrijwilliger/-ster bij het ‘Ouder en Kind’ project van Humanitas DMH.

-  Begeleiding bieden bij verschillende activiteiten, zoals bij het zwemmen, de handwerkclub, het sjoelen, etc. Deze vorm van vrijwilligerswerk is niet gebonden aan een specifieke doelgroep.

Het is belangrijk dat u affiniteit heeft met de doelgroep. Dat u in staat bent geduld op te brengen en dat u goede contactuele eigenschappen heeft. Afhankelijk van de vrijwilligersvacature gelden verschillende werktijden, deze zijn in overleg met een zorgorganisatie af te stemmen.

Meer info www.barendrecht.nl


Foto: Digitaal Dagblad