(VIDEO): Cor van Herk: Grappen over onze spookhuizen

mainImage
(VIDEO): Cor van Herk: Grappen over onze spookhuizen

De bewoners van de Ziedewijdsedijk in Barendrecht hebben sinds kort met hun woningen e maken met scheuren in de muren, verzakkingen en kraakgeluiden. De problemen worden volgens Cor van Herk, woordvoerder namens de bewoners, veroorzaakt door de herinrichting van de Zuidpolder tot natuur- en recreatiegebied met waterbufferfunctie. De schade is nu al aanzienlijk.

“We maken nu rondom de Halloween grappen over onze spookhuizen, maar eigenlijk maken we ons grote zorgen over onze woningen. De schades worden erger en herstellen heeft geen zin als de oorzaak niet is aangepakt”, aldus Van Herk.

De gemeente Barendrecht onderzoek laten verrichten, maar daaruit is niet gebleken dat er een verband is tussen de werkzaamheden aan de Zuidpolder en de problemen bij de huizen. “We wonen hier allemaal al lang. Het zijn oude huizen, maar dit is echt van de laatste jaren. En de enige factor die hier veranderd is, dat is de Zuidpolder. Dit is echt slecht voor de naam van Barendrecht,” aldus Van Herk in een interview me RTV Rijnmond.


Foto: Digitaal Dagblad