(VIDEO): Barendrechter claimt plan nieuwe Kuip

mainImage
(VIDEO): Barendrechter claimt plan nieuwe Kuip

Joop Mommers uit Barendrecht claimt het plan van de nieuwe Kuip. Hij heeft tegen RTV Rijnmond dat het concept van het nieuwe stadion voor Feyenoord City van hem is gestolen. Mommers gaat vandaag aangifte doen. "In 2005 heb ik dit idee ontwikkeld en gepresenteerd aan Feyenoord," vertelt Mommers. "In die tijd waren er heel andere locaties in beeld voor een nieuw stadion, zoals de Waalhaven en zelfs de Maasvlakte, maar ik bedacht de locatie in de Maas op deze plek waar de Gamma zit."

Volgens de ontwikkelaar heeft architectenbureau OMA zijn plan overgenomen, inclusief het plan om gebruik te maken van de bestaande toegangswegen. Uit verschillende publicaties in dagbladen en in het blad van de supportersvereniging blijkt dat Mommers in 2005 inderdaad zijn stadionplan in het water presenteerde. Opvallend is wel dat de beide bedrijven van Mommers in 2014 en 2016 failliet zijn verklaard. Hij stapt niet naar de rechter omdat hij daar de middelen niet voor heeft, maar doet wel aangifte.

De woordvoerder van projectbureau Feyenoord City zegt op de website van RTV Rijnmond vóór november 2017 nog nooit van het plan van Joop Mommers gehoord te hebben. De Gemeente Rotterdam ziet grote verschillen tussen het plan huidige plan en dat van Mommers uit 2005."


Foto: Digitaal Dagblad