Veel kwaliteit op de 33ste Kunstmarkt

mainImage
Veel kwaliteit op de 33ste Kunstmarkt

Op zaterdag 16 juni, wordt in het historische centrum van Barendrecht de 33ste Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk in één grote openluchtexpositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal ‘De Ontmoeting’ naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt. De organisatoren Jo Polak en René Baan zijn er weer in geslaagd om vele kunstenaars met kwalitatief hoogstaand werk te verleiden naar Barendrecht te komen. Op de goed verzorgde website en op de facebook-pagina is al een indruk te krijgen van het werk dat gepresenteerd zal worden in de kramen.

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden van hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aan gedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen. Ook het verplaatsen naar het historische centrum is een succesformule geworden. De sfeer van de oude dorpskern sluit goed aan bij het evenement. Voor het eerst zorgt CultuurLocaal aan het begin van de middag voor een muzikale bijdrage. Jonge leerlingen en jongeren spelen als duo of als solist buiten op het gras bij de dorpskerk. Het langslopend publiek kan dan zowel beginnende muzikanten als gevorderde talenten zien en vooral horen spelen.

De kunstmarkt is gratis toegankelijk en zelfs het parkeren is gratis, maar kom bij voorkeur op de fiets. Autoís kunnen gratis geparkeerd worden op het Binnenhof voor het gemeentehuis.

Alle horeca en winkels zijn geopend. De Dorpsstraat en het Doormanplein zijn, gezien hun historische uitstraling met fraaie gebouwen en opvallende straatjes altijd een bezoekje waard. Ons advies is dan ook, vergeet uw fototoestel niet mee te nemen en leg de watertoren en oude kerk op de plaat vast. De horeca met zijn gezellige terrassen zal u gastvrij ontvangen.

Openingstijden

De kunstmarkt is op zaterdag 16 juni 2018 en begint om 10.00 uur. Om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts.

www.barendrechtsekunstmarkt.nl

 

 


Foto: Digitaal Dagblad