Vanuit het westen zon, enkele buien

mainImage
Vanuit het westen zon, enkele buien

Vanochtend is het eerst grijs en in de oostelijke provincies valt van tijd tot tijd (mot)regen. De regen trekt snel naar Duitsland weg. In de tweede helft van de ochtend breekt vanuit het westen de zon door. Er ontstaan snel stapelwolken die in het binnenland uitgroeien tot enkele buien. De temperatuur stijgt naar circa 11 graden en het waait stevig uit het westen. In het noorden is de wind eerst nog krachtig tot hard, 6-7 Bft. Geleidelijk wordt het iets rustiger. Dat meldt WeerOnline.

Vanmiddag schijnt de zon van tijd tot tijd. In de westelijke provincies is de zon het vaakst te zien en blijft het op een licht buitje na droog. In het binnenland is de bewolking dikker en komen enkele buien voor.

De westenwind is matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft. Langs de zuidwestkust kan het krachtig waaien, windkracht 6. Het is aan de frisse kant met 11 graden op Vlieland, 14 in de Randstad en lokaal 16 in het oosten van Brabant en noorden van Limburg.

Vanavond komen in het hele land enkele buien voor. Tussendoor kan het ook opklaren. Vannacht wordt het in het uiterste zuiden zo goed als droog met meer opklaringen. In de rest van het land blijft de buiigheid aanhouden. Lokaal komt een klap onweer voor. Het koelt af naar 6 tot 8 graden. In de kustgebieden blijft het (vrij) krachtig waaien.


Foto: Digitaal Dagblad