Vanmiddag veel zonniger en warm

mainImage
Vanmiddag veel zonniger en warm

Vanochtend is het op veel plaatsen grijs en nevelig. In de noordoostelijke provincies schijnt op veel plaatsen de zon. In Overijssel zal de zon snel doorbreken en in de loop van de ochtend gaat vanuit het noordoosten op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Alleen in het zuiden en zuidwesten van het land blijft het vanochtend nog een tijd bewolkt. Aan het eind van de ochtend trekken over het uiterste zuiden nog enkele wolkenvelden. Dat schrijft WeerOnline.

Vanmiddag is het stralend weer met in het zuiden ook een paar stapelwolken. Het wordt flink warm. In het westen stijgt de temperatuur naar 23 tot 25 graden en in het midden van het land wordt het een graad of 26. In het oosten wordt het 27-28 graden.

Aan de kust en in delen van Zeeland liggen de maxima met 19 tot 23 graden wat lager. In Zeeland wordt het op sommige plaatsen door een aanlandige wind niet warmer dan een graad of 14. Er staat een matige noorden- tot noordoostenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig.

Vanavond schijnt nog een tijd de zon. In het binnenland is het rond een uur of acht met 20-23 graden nog aangenaam warm. Aan de kust daalt de temperatuur naar 15 tot 19 graden en in het westen van Zeeland is het 11-14 graden. Komende nacht is het helder en daalt de temperatuur naar 10-13 graden.


| Foto: Digitaal Dagblad