Vanmiddag en vanavond volop zon

mainImage
Vanmiddag en vanavond volop zon

Vanochtend zijn er uitgestrekte wolkenvelden boven Barendrecht. Soms schijnt de zon even tussen de velden door. Later in de ochtend breekt de zon steeds vaker door. Aan het eind van de ochtend is de temperatuur opgelopen naar 21 graden. De wind is noord-noordoostelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort.

Vanmiddag zijn de wolkenvelden kleiner van omvang en is er meer ruimte voor zonnige perioden. De temperatuur stijgt in de kustprovincies naar 24 graden in de Rijnmondregio. Er waait een zwakke tot matige noord-noordoostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Later in de middag klaart het breed op.

Vanavond schijnt de zon uitbundig tot zonsondergang. In de nacht naar maandag is het in eerste instantie onbewolkt en helder. Aan het eind van de nacht verschijnen enkele wolkenvelden boven Barendrecht, maar de heldere perioden zijn overheersend. De temperatuur daalt naar een minimum van 11 graden in Barendrecht. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en draait in de loop van de nacht van noord naar noordoost.

Morgen zijn er in de ochtend zonnige perioden. In de middag zijn er naast velden met hoge sluier-bewolking ook velden met bewolking op middelbaar niveau. Het blijft echter wel droog en tussen de wolkenvelden door zijn er zonnige momenten met enkele stapelwolken en/of dunne sluierbewolking. Het wordt circa 22 graden. Er waait een matige noordoostenwind met een kracht van 3, soms even 4 op de schaal van Beaufort.

Maandagavond verandert er weinig aan het Barendrechtse weerbeeld. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur daalt naar een graad of 14 aan het eind van de avond.


Foto: Digitaal Dagblad