Vandaag koel, daarna snel warmer

mainImage
Vandaag koel, daarna snel warmer

Vandaag is het in eerste instantie bewolkt in Barendrecht, in de loop van de middag breekt steeds vaker de zon door. Lokaal kan nog een zeer licht regenbuitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Met een zwakke tot matige westenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt milde zeelucht aangevoerd. Het wordt maximaal 21 graden, dit is overigens de normale maximumtemperatuur voor begin juni.

Vanavond klaart het breed op en zijn er flinke zonnige perioden tot zonsondergang. De temperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 15 aan het eind van de avond. De westenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht naar zondag verandert er weinig aan het weerbeeld. Er kunnen in de zeer vochtige luchtmassa en bij zeer weinig wind mistbanken gevormd worden en de temperatuur daalt naar een minimumwaarde van circa 13 graden. De zuidwestenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Morgen begint de daglichtperiode met mist, deze gaat na verloop van tijd over in laaghangende bewolking. In de loop van de ochtend breekt de zon door en krijgen we met zonnige perioden te maken. Er worden kleine stapelwolken gevormd. Het wordt weer iets warmer met een middagtemperatuur van circa 23 graden in Barendrecht. De wind draait in de loop van de dag van west naar noordwest en is (zeer) zwak, in de middag soms even matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort.

Zondagavond en in de nacht naar maandag breidt lage bewolking en mist zich vanuit de kuststrook uit in de richting van het Rijnmondgebied. Het koelt in Barendrecht af naar circa 13 graden. De wind draait in de loop van de dag van noordwest naar noord-noordoost en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.  Na het weekeinde wordt het weer warmer met maandag al temperaturen van rond de 25 graden.


Foto: Digitaal Dagblad