Vandaag enkele graden koeler

mainImage
Vandaag enkele graden koeler

Vandaag is het enkele graden koeler dan gisteren met 25, maximaal 26 graden in Barendrecht. Er is een mix van uitgestrekte wolkenvelden en zonnige momenten. Opnieuw kan lokaal een bui tot ontwikkeling komen. In de eerste ochtenduren is er sprake van windstilte. Na verloop van tijd begint de wind uit het noordwesten te waaien en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort.

Vanaf woensdag neemt de kans op buien snel af en blijft het overwegend droog. De maximumtemperaturen liggen rond 27 graden op woensdag, 29 graden op donderdag en vrijdag is het tropisch met 30 of 31 graden in het Rijnmondgebied. Woensdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Donderdag en vrijdag is het zonovergoten door de opbouw van een hogedrukgebied boven de Britse eilanden. In de nachten is er over het algemeen sprake van windstilte. Overdag waait er hooguit een zwakke wind uit noordelijke richtingen.

Het eerste weekend van augustus wordt volgens de laatste berekeningen zeer warm met middagtemperaturen rond 27 of 28 graden Celsius. De zon schijnt ook in het aankomend weekend uitbundig, maar in de loop van beide middagen kan er soms ook een klein stapelwolkje in het luchtruim te zien zijn. De naar noordoost gedraaide wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.


| Foto: Digitaal Dagblad