Vandaag de warmste dag van de week

mainImage
Vandaag de warmste dag van de week

Vandaag wordt in Barendrecht de warmste dag van de week, mogelijk wordt er zelfs een dagrecord gebroken wat betreft de maximumtemperatuur. Een zwakke tot matige naar zuidoosten ruimende wind voert zeer zachte lucht aan voor de tijd van het jaar. Het wordt om en nabij 18 graden Celsius. Normaal is de maximumtemperatuur 11 graden Celsius in de eerste decade van november. In het verleden zijn er overigens begin november wel eens temperaturen van 20 graden gemeten. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft droog.
Woensdag is het met 15 graden Celsius een flink stuk koeler, maar nog steeds 4 graden warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010). De zon schijnt in eerste instantie periodiek, maar vanuit een zuidelijke richting neemt de bewolking geleidelijk toe. Aan het eind van woensdagmiddag en in de avond stijgt de kans op een bui enigszins, maar op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied blijft het droog. De wind ruimt naar zuidelijke richtingen en is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.
Donderdag is er een mix van zon en stapelwolken. Met name tijdens de ochtenduren is er nog kans op een lichte regenbui. In de loop van donderdagmiddag wordt het zonniger en neemt de buienkans snel af. Met 14 graden Celsius blijft de maximumtemperatuur boven normaal. De wind wordt in de loop van de dag zuidwestelijk en is matig van kracht (3 à 4 Beaufort).


Foto: Digitaal Dagblad