Vandaag de eerste warme dag van 2018

mainImage
Vandaag de eerste warme dag van 2018

Dankzij een zuidelijke stroming en veel zon wordt vandaag de eerste warme dag van 2018 genoteerd. Vanochtend is het heerlijk weer met zon en sluierwolken (Cirrus). Er staat weinig wind en deze voelt minder koud aan dan gisterochtend. Aan het eind van de ochtend is het al circa 15 graden Celsius in Barendrecht. Vanmiddag wordt het circa 19 graden. Het is vrij zonnig, later op de dag trekken enkele velden met hoge sluierbewolking. De zon heft van deze wolkensluiers nauwelijks hinder. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort). Aan het eind van de middag wordt de sluierbewolking geleidelijk dikker, maar ook dan blijft het droog. Vanavond verdwijnt de zon bij ons in het westen van Nederland achter velden met steeds dikker wordende hoge bewolking.

Komende nacht zijn er helder perioden en enkele wolkenvelden. Lokaal kan bij nauwelijks wind een mistbank ontstaan. Later in de nacht is er kans op een spatje regen. De temperatuur daalt naar circa 8 graden Celsius.

Morgen trekken in de ochtend enkele wolkenvelden over onze regio. Er is daarbij kans op een licht regenbuitje. De bewolking zal later in de ochtend voor een groot deel oplossen en blijft het de rest van de dag hoogstwaarschijnlijk droog. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en soms een veld met (dikkere) sluierbewolking. Het wordt zondag met 22 graden Celsius nog een fractie warmer dan vandaag. Er waait een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) en daardoor voelt de zon extra warm aan.

In de nacht naar maandag trekken opnieuw enkele wolkenvelden over en daar zou lokaal wat lichte regen uit kunnen vallen. Verspreid over het Rijnmondgebied kunnen later in de nacht ook enkele mistbanken ontstaan bij weinig wind (noordoost – 2 Beaufort).


Foto: Digitaal Dagblad