Vandaag 5 graden warmer dan het gemiddelde

mainImage
Vandaag 5 graden warmer dan het gemiddelde

De dag begint in Barendrecht met rustig najaarsweer met nauwelijks wind en veel zon. Over het Rijnmondgebied trekt soms een veld met sluierbewolking. De temperatuur loopt vrij snel op en bereikt rond het middaguur al een waarde van 17 graden Celsius. De zuidenwind is zwak, windkracht 2.

Vanmiddag is het in Barendrecht warm voor het eerste deel van oktober met 21 graden. Daarmee is het 5 graden warmer dan het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Het is in eerste instantie zonnig met ook nu en dan een veld sluierbewolking en in combinatie met een matige zuidwestenwind (3 Beaufort) is het heerlijk vertoeven buitenshuis. In de tweede helft van de middag neemt de sluierbewolking geleidelijk verder toe.

Vanavond neemt vanuit het westen ook de middelbare bewolking toe. Aan het begin van de avond neemt in Barendrecht de kans op een regenbui vrij snel toe. Later in de avond wordt de bewolking alsmaar massiever van opbouw en gaat het vanuit een westelijke richting langduriger regenen met een lichte intensiteit. De wind draait naar richtingen tussen noordwest en noord en wordt iets krachtiger, matig, soms vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort.

In de nacht naar zondag is het geheel bewolkt en zijn er perioden met lichte regen en/of lichte motregen. De minima liggen rond 10 graden Celsius. De wind waait uit richtingen tussen noordwest en noord en is overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Zondagochtend klaart het geleidelijk op en wordt het droog met stapelwolken en zon. De over het algemeen noordelijke wind is matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur loopt langzaam op naar circa 13 graden rond het middaguur.

Zondagmiddag is er een mix van stapelwolken en zonnige momenten. Met 16 graden is het aanmerkelijk frisser dan vandaag, maar voor de tijd van jaar is dit een normale temperatuur. Er waait een matige wind (3 Beaufort) uit het noorden, geleidelijk ruimend naar het noordoosten.

Zondagavond is het wisselend bewolkt en in de nacht naar maandag zijn er heldere perioden. In de nacht naar maandag is er sprake van windstilte. Het wordt mede door deze combinatie een koude nacht in de Rijnmondregio. De temperaturen dalen naar waarden rond 3 graden Celsius. Aan de grond kan het op beschutte plaatsen licht vriezen. Lokaal kan door de sterke afkoeling (grote amplitude tussen dag en nacht) mist gevormd worden. De grootste kans hierop is in de landelijk gelegen gebieden rondom Barendrecht.

Maandag is het eveneens fris met circa 15 graden. De dag begint bewolkt, maar eindigt vrij zonnig. De wind waait uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest en is overwegend zwak, windkracht 2.


| Foto: Digitaal Dagblad