Van der Linden eist 2 ton van Barendrechtse kliniek

mainImage
Van der Linden eist 2 ton van Barendrechtse kliniek

Marc van der Linden wil geld zien. De BN'er eist een schadevergoeding van bijna een kwart miljoen euro van de Barendrechtse schoonheidskliniek Diana Gabriels, omdat het bedrijf allereerst zonder zijn toestemming foto's van hem op de website publiceerde en vervolgens een rectificatie verkeerd zou hebben geplaatst. Dat meldt het AD.

Bij Gabriels' vestiging in Barendrecht komen regelmatig BN'ers over de vloer. Zo hebben onder meer Samantha de Jong (Barbie) en Rosanna Voorwald (bekend van Temptation Island) de nodige medische ingrepen laten verrichten.

Het onrechtmatige gebruik van foto's van de BN'er kwam eerder dit jaar aan het licht. Gabriels gebruikte namelijk een voor- en nafoto van de ruim 120 kilo afgevallen Van der Linden, in een uitlegfilmpje over maagverkleiningen. Toen hij dit ontdekte, startte hij een juridische procedure tegen de kliniek.

De zaak kwam tot een schikking waarin werd afgesproken dat het bedrijf op de site een rectificatie zou plaatsen, waarin vermeld zou worden dat de heer Van der Linden geen cliënt is bij Gabriels. De rectificatie is wel degelijk zoals overeengekomen geplaatst, maar niet naar alle tevredenheid van de royalty-expert en zijn advocaat. Het bericht op de website zou matig of soms helemaal niet zichtbaar zijn op de site. Marc van der Linden is van mening dat de kliniek zich niet aan de afspraak hield en eist daarom 220.000 euro van de Barendrechtse kliniek.

Gabriels verzet zich tegen de beschuldigingen. Zij is van mening dat zij zich aan de schikking heeft gehouden en de rectificatie was wel degelijk voldoende beschikbaar. ''Ik begrijp werkelijk niet waarom Marc van der Linden dit zo hoog speelt. Ik heb hem meermaals mijn excuses aangeboden en hem, bij wijze van schikking, ook nog eens het absurd hoge bedrag van 10.000 euro betaald voor onrechtmatig gebruik van zijn foto's. Daarnaast blijft hij in de media kwaad spreken over mijn praktijk. Dat is buitengewoon vals. Kennelijk zit de man in geldnood of zoekt hij over mijn rug extra publiciteit. Dat laatste heb ik niet nodig. Aan klanten, ook uit de Nederlandse showbizz, echt geen gebrek'', aldus de schoonheidsspecialiste in het AD.

De consulente vindt het absurd dat zij ervan wordt beticht (opzettelijk) de rectificatie niet altijd even duidelijk zichtbaar te hebben gemaakt. ''De advocaat had mij er ook op kunnen wijzen dat de rectificatie niet goed zichtbaar was. Als ik dat had geweten, was het per direct hersteld.'' Ze vermoedt dat Dikhoff vanaf begin juni, in opdracht van Van der Linden, haar site minutieus in de gaten heeft gehouden. ''Toen het even misging, rook Marc kennelijk weer geld.''


Foto: Digitaal Dagblad