Van Belzen: 'Nashville-verklaring polariseert'

mainImage
Van Belzen: 'Nashville-verklaring polariseert'

Burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht neemt afstand van de Nashville-verklaring. Dat schrijft de burgemeester dinsdag in een schriftelijke verklaring die door de gemeente openbaar is gemaakt. De Barendrechtse burgervader zegt dan ook dat hij de verklaring 'nooit zou ondertekenen'. Woensdag wappert de regenboogvlag in de masten van het Barendrechtse stadhuis aan het Binnenhof.

"Ik ben burgemeester voor alle inwoners, ongeacht geaardheid. Ik zou de Nashville-verklaring nooit ondertekenen. Ik ben er juist voor om mensen met elkaar te verbinden, deze verklaring polariseert. Door de regenboogvlag vandaag te hijsen laat ik zien dat voor mij alle mensen gelijk zijn en dat ik er voor iedereen ben, ongeacht geaardheid'', luidt de reactie van Van Belzen.

De Nashville-verklaring is een verklaring tegen homoseksualiteit die door honderden protestantse predikanten en voorgangers is ondertekend. Ook SGP-leider in de Tweede Kamer Kees van der Staaij zette zijn handtekening, net als senator Diederik van Dijk van diezelfde partij.

Naast de burgemeester hebben ook de politieke partijen Echt voor Barendrecht en D66 Barendrecht afkeur uitgesproken tegen de verklaring.


Foto: Digitaal Dagblad