Uitwisseling Calvijn met gymnasium in Louny

mainImage
Uitwisseling Calvijn met gymnasium in Louny

Vorige week zaterdag vertrokken de leerlingen van Calvijn Groene Hart samen met hun begeleiders richting Louny, de Tsjechische stad waarmee Barendrecht via de Stedenband verbonden is. Het was bijzonder te zien hoe blij de deelnemers van het uitwisselingsproject elkaar na een jaar weer in de armen vielen. 

Op zondag hebben de Calvijnleerlingen met de gastgezinnen uiteenlopende activiteiten ondernomen. Maandag begonnen ze de dag op het gymnasium van Louny. Nadat de directeur hen welkom had geheten, zijn de uitwisselingsdeelnemers in een restaurant gaan lunchen. Aansluitend was de ontvangst in het gemeentehuis, gevolgd door een foto-opdracht waarbij de leerlingen steeds selfies moesten maken.

Op dinsdag bezochten de deelnemers een glasfabriek in Karlovy Vary en wandelden vervolgens door de stad. Aansluitend gingen ze naar de Becherovka-fabriek en in Loket bewonderde iedereen een prachtig oud kasteel.

Woensdag startten de leerlingen bij een dansschool en oefenden verschillende dansen. Daarna stond een bezoek aan het openluchtmuseum Březno op het programma, waar de deelnemers werkten met oude materialen en op traditionele wijze barbecueden. Na de lunch reisden ze naar het vliegveld van Rana om te gaan zweefvliegen, wat een indrukwekkende ervaring opleverde. Met bowlen beëindigden de deelnemers de dag.

Donderdag maakte een bezoek aan Lidice veel indruk. Dit dorp hebben de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Vanuit Lidice reisden de leerlingen naar de prachtige stad Praag.

Op vrijdag sloten ze het uitwisselingsproject af op het gymnasium. Tara en Marketa kregen de titel ‘duo van de week’, Elianne en Eliska sleepten de prijs van de foto-opdracht in de wacht en Rutger en Jan kwamen als winnaars van de speurtocht uit de bus. Aansluitend sprak de schooldirecteur iedereen nog toe en genoot iedereen van een lunch in de Tsjechische schoolkantine. De terugvlucht vanuit Praag verliep wat hobbelig door de turbulentie, maar dat mocht de pret niet drukken. Alle deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd uitwisselingsproject.


| Foto: Digitaal Dagblad