Temperatuur stijgt weer naar 27 graden

mainImage
Temperatuur stijgt weer naar 27 graden

Vandaag zijn er in de ochtend zonnige perioden en velden met (sluier)bewolking. Vooral in bij ons in het westen van Nederland kan de zon hierdoor een mattere aanblik hebben. In de loop van zondagmiddag wordt de bewolking vanuit een zuidwestelijke richting langzaam maar zeker dikker en is een kleine kans op een beetje regen. Opnieuw zal het op de meeste plaatsen in het Rijnmondgebied droog blijven. De maxima liggen rond 27 graden. Als de bewolking overheerst wordt het maximaal 26 graden Celsius, heeft de zon de overhand dan kan het 28 graden worden. De zuidelijke wind is in Barendrecht overwegend matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Zondagavond blijven we te maken houden met velden (sluier)bewolking en soms zijn er ook enkele opklaringen. Plaatselijk kan een klein beetje regen vallen. De zuidelijke wind neemt geleidelijk af naar zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Maandag wordt het waarschijnlijk de warmste dag van de week. Het wordt een graad of 28 à 29 in Barendrecht en de omliggende gemeenten. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, zon en sluierwolken. De stapelwolken trekken in groten getale over de westelijke helft van het land. In de middag en avond kan uit de steeds forser wordende stapelwolken een lokale bui ontstaan en daarbij is een kleine kans op onweer. De wind is zuidwestelijk en matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Tijdens de avonduren neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort en ruimt naar westelijke richtingen.

Dinsdag is het een fractie koeler met 27, maximaal 28 graden in Barendrecht. Er is een mix van uitgestrekte wolkenvelden en zonnige momenten. Opnieuw kan lokaal een bui tot ontwikkeling komen.

 


| Foto: Digitaal Dagblad.