Temperatuur loopt vanmiddag op naar 15 graden

mainImage
Temperatuur loopt vanmiddag op naar 15 graden

Vandaag start de dag in Barendrecht koud met grondvorst en in de vroege ochtend kan het lokaal een graadje vriezen op waarnemingshoogte (1,50 m.). Aan de grond (10 cm. hoogte) is de temperatuur nog lager, daar vriest het een graad of 3. Lokaal komt nog een mistbank of grondmist voor, maar deze zullen spoedig oplossen door het oplopen van de temperatuur en een toename van de wind. Met flinke zonnige perioden loopt de temperatuur vrijdagmiddag op naar 15 graden Celsius in de Rijnmondregio. Er waait dan een matige zuidoostenwind (3 tot 4 Beaufort).

Zaterdag verloopt waarschijnlijk overal droog met veel zon. Soms trekken er wolkenvelden over het Rijnmondgebied, maar deze zijn niet omvangrijk. De wind waait matig (3 tot 4 Beaufort) uit het zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt rond 20 of 21 graden Celsius in Barendrecht. Zaterdagavond neemt de bewolking geleidelijk toe.

Zondag heeft de bewolking een overheersend karakter, maar blijft het eveneens droog. De matige wind (3 Beaufort) ruimt naar zuidelijke richtingen en neemt in de loop van de dag af naar zeer zwak, windkracht 1 Beaufort. Opnieuw kan er een warme dag bijgeboekt worden, de temperatuur loopt in de middag op naar circa 20 graden Celsius.


Foto: Digitaal Dagblad