Temperatuur loopt snel op in Barendrecht

mainImage
Temperatuur loopt snel op in Barendrecht

De vandaag kennen we in Barendrecht een zonnige start, er is geen wolkje te bekennen. In de loop van de ochtend ontstaan vriendelijke stapelwolken en in de middag wisselen zon en forsere stapelwolken elkaar af. De wind is zwak tot matig, aanvankelijk uit westelijke richtingen, in de middag noordwestelijk en tijdelijk rond kracht 4 Bft. De maximumtemperatuur komt rond de 14 graden uit. In de avond neemt de wind af naar kracht 2 Bft en gaat langzaam draaien naar een noordelijke richting. In de nacht wordt die zwak en veranderlijk van richting.

Vrijdag begint behoorlijk fris met temperaturen van een graad of 5. Aan de grond kan de temperatuur dalen tot een fractie boven het vriespunt. Het is overdag heerlijk lenteweer met een mix van veel zon en stapelwolken. Bij een zwakke noordoostelijke wind wordt het maximaal 18 graden in Barendrecht.

Vanaf het weekend wordt een langdurig periode met droog, (vrij) zonnig en zomers warm lenteweer verwacht. Met een zwakke tot matige (noord)oostenwind (windkracht 1 tot 3 Beaufort) wordt droge en geleidelijk steeds warmere lucht naar onze regio aangevoerd. Zaterdag wordt het al circa 20 graden.


| Foto: Digitaal Dagblad