Temperatuur daalt vandaag naar 13 graden

mainImage
Temperatuur daalt vandaag naar 13 graden

Een storing probeert de zomerse warmte uit onze regio te verdrijven. In de ochtend is het nog overwegend droog. Door de sluierbewolking schijnt een waterig zonnetje en de temperatuur loopt snel op naar 17 graden. Er waait een zwakke tot matige westenwind. In de middag is er enige verandering. Met een naar noordwest draaiende wind stroomt frissere lucht Barendrecht in. Daardoor zal de temperatuur in de tweede helft van de middag dalen naar een graad of 13.

In de tweede helft van de middag ontstaan vooral in het oosten en noordoosten van Nederland zware regen- en onweersbuien. De buien zijn lokaal, dat betekent dat het op de ene plaats droog blijft, terwijl het iets verderop hevig noodweer is met grote hagel, zwaar onweer, zware windstoten en wateroverlast door veel water in korte tijd. Sommige buien kunnen 30 tot 70 mm. regenwater achterlaten!

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en er waait een zwakke noordenwind, met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort. De minima liggen rond 13 graden.

Ook maandag is nog kans op een enkele bui. Geleidelijk komt er wel meer ruimte voor de zon, maar de bewolking blijft overheersend. De middagtemperatuur ligt rond een zomerse 25 graden in Barendrecht. Er waait in de vroege ochtend waait er een frisse, matige noordwester, windkracht 3 Beaufort. Aan het eind van de ochtend draait de wind naar noordoostelijke richtingen, vanaf dat moment wordt aanmerkelijk warmere lucht naar het Rijnmondgebied getransporteerd.

 


Foto: Digitaal Dagblad