Temperatuur boven de 30 graden Celsius

mainImage
Temperatuur boven de 30 graden Celsius

Vanochtend is het in Barendrecht zonnig met enkele velden sluierbewolking. Van de sluierbewolking heeft de zon vrijwel geen hinder. In de middag kunnen door een toenemende convectie kleine stapelwolkjes gevormd worden, maar ook daar heeft de zon nauwelijks hinder van. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en daardoor loopt de temperatuur sneller op dan de voorgaande dagen. In Barendrecht kan de temperatuur oplopen naar 29 graden. Er volgt een zonnige en warme zaterdagavond. Rond 20.00 uur is de buitentemperatuur in Barendrecht nog circa 23 graden.

In de nacht naar zondag daalt de temperatuur onder een heldere hemel naar 14 graden. De wind draait geleidelijk naar oostelijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Zondag kan het tropisch warm worden. De temperatuur loopt door een (zeer) zwakke oostenwind (1 tot 2 Beaufort) razendsnel op in de ochtend. Rond het middaguur (12.00 uur) zullen de Barendrechtse se thermometers al 30 graden Celsius registreren. Het is zonnig en doordat er weinig wind is voel je de zon branden op je huid.

In de nacht naar maandag neemt de hoge en in een later stadium ook de middelbare bewolking geleidelijk toe. Dit heeft al te maken met de onstabieler wordende atmosfeer. De minimumtemperatuur valt met circa 17 graden Celsius aanzienlijk hoger uit dan de voorgaande nachten. De oostenwind is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.

Maandag wordt het nog een fractie warmer dan zondag en kan het 31 of 32 graden worden in Barendrecht. Er zijn flinke zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend en in de middag trekken er ook enkele wolkenvelden over het Rijnmondgebied. Maandagavond is er een kleine kans op een plaatselijke regen- of onweersbui.


Foto: Digitaal Dagblad