Temperatuur blijft boven het langjarig gemiddelde

mainImage
Temperatuur blijft boven het langjarig gemiddelde

Al vrij snel ontstaan vandaag de eerste stapelwolken in Barendrecht, deze groeien door warmteconvectie al snel uit tot (zeer) forse exemplaren. Aan het eind van de ochtend en in de middag is er een grote kans op stevige onweersbuien. De buien zijn vanmiddag zwaarder en talrijker dan gistermiddag. Er is kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Voor de buien uit wordt het circa 28 graden in de regio. De wind is, buiten de buien om, hooguit zwak, windkracht 2 Beaufort en waait overwegend uit noordoostelijke richtingen.

Vanavond nemen de buien geleidelijk in frequentie en activiteit af. De noordenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. De noordoostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag wordt het niet kouder dan 18 graden en kunnen er in de eerste helft van de nachtmistbanken gevormd worden in de zeer vochtige atmosfeer. Later in de nacht neemt de kans op buien toe. De noordoostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Vrijdagochtend stroomt met een noordwestenwind koelere lucht het Rijnmondgebied in. De maximumtemperatuur ligt in Barendrecht en omgeving rond 24 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking en (onweers)buien. In de loop van de middagmiddag kan sporadisch de zon even doorbreken, maar veel stelt het niet voor. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit richtingen tussen noord en noordoost.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en met 22 graden is het een fractie warmer dan vrijdag. Hiermee is het aanmerkelijk koeler dan vandaag en morgen, maar nog altijd een graad of 2 warmer dan het langjarig gemiddelde (1980-2010) voor begin juni. Normaal voor begin juni is circa 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, enkele buien en af en toe zon. De wind is zwak tot matig van kracht (2 tot 3 Beaufort) en waait uit het westen.


| Foto: Digitaal Dagblad