Temperaturen stijgen naar circa 27 graden

mainImage
Temperaturen stijgen naar circa 27 graden

Vandaag wordt het een zonnige dag in Barendrecht. In de loop van de dag ontstaan kleine stapelwolkjes en behalve zon is er soms ook een veld met sluierbewolking zichtbaar. Het wordt zomers warm in de regio met temperaturen van om en nabij 27 graden. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Morgen is het met 29 graden op de Barendrechtse thermometers nog een fractie warmer. In de ochtend is het vrij zonnig. In de loop van de middag trekken vanuit een zuidelijke richting uitgestrekte wolkenvelden noordwaarts over het Rijnmondgebied en stijgt de kans op een onweersbui. Dit heeft te maken met een thermisch lagedrukgebiedje. De wind waait uit oostelijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Vrijdag en in het weekend blijft de maximumtemperatuur op een zomers niveau van 25 of 26 graden. Normaal voor deze tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van 20 graden. Er zijn wolkenvelden, maar ook flinke zonnige perioden. Er kunnen met name later op de dag (onweers-)buien tot ontwikkeling komen. De wind is zwak en waait uit het noordoostelijke richtingen.


| Foto: Digitaal Dagblad