Techniekfestival voor Barendrechtse basisscholen

mainImage
Techniekfestival voor Barendrechtse basisscholen

Afgelopen dinsdag was het zover. Het techniekfestival van de gemeente Barendrecht en Stichting Onderwijs Bedrijfsleven Barendrecht (SOB). Ruim 350 leerlingen van de basisscholen in Barendrecht kwamen snuffelen aan verschillende technische workshops.

Zo bestuurden ze de robots van het technasium Dalton Lyceum. Zetten een expansievat op druk bij Refl ex. Leerden alles over koelsystemen bij Coolmark. Maakten zelf een klein, metalen ophaalbruggetje bij GKB. Liepen rond in een virtual reality wereld in De Technobiel van OTIB. Zaten in een BMW I8 bij Jer. de Fonkert. Lieten een autootje op een zoutoplossing rijden bij Shell. Maakten een pop van pvc/buizen bij Kraaijeveld. Werkten met Siemens aan de stad van de toekomst.

Soldeerden met branchevereniging OTIB. Maakten vogelhuisjes bij de MaakOTheek. En er werd een ethernetkabel gemaakt bij Focus Beroepsacademie.

De leerlingen waren erg enthousiast en vroegen “mogen we dit iedere week doen?” Ook de begeleidende docenten en deelnemende ondernemers zijn erg tevreden over het initiatief.

Teun Kraaijeveld (Kraaijevelds aannemingsbedrijf) op wiens bedrijf het festival werd gehouden: “Wij vinden het erg belangrijk om ons prachtige vak te laten zien aan de leerlingen. Het zou mooi zijn dat ze vandaag zo leuk vonden, dat ze een carrière in de techniek gaan overwegen! Binnen het Barendrechtse bedrijfsleven zijn ze in ieder geval van harte welkom!”


Foto: Digitaal Dagblad