'Te veel drank en drugs bij studenten'

mainImage
'Te veel drank en drugs bij studenten'

Drugs is een groot probleem bij studenten van het hbo en de universiteit van Rotterdam. Zij moeten veel minder alcohol en drugs gebruiken. Het risico bestaat dat studenten anders studievertraging oplopen en bij ‘bovenmatig gebruik’ het risico op een verslaving in de toekomst groter zal zijn. Dat stelt de gemeente Rotterdam op basis van een onderzoek.

De aandacht van het onderzoek gaat specifiek uit naar studenten op het hbo en de universiteit. Zij willen in kaart brengen hoe het gebruik nu is en of er misschien ook harddrugs in het spel is.

De Erasmus universiteit stelt dat het aantal studenten dat aangeeft en alcohol of drugsprobleem te hebben niet hoog is. Ook komen daar over het algemeen geen vragen over. Wel zijn alle Nederlandse universiteiten het eens met het Nationaal preventieakkoord, dat recent nog is gepresenteerd. Op de Hogeschool Rotterdam is er een speciale aanpak voor studenten die lijden onder het drank- en drugsgebruik. Zij krijgen steun van de school en in sommige gevallen zelfs doorverwezen naar professionele hulp.


Foto: Digitaal Dagblad