Stroeve bijeenkomst over verdwijnen van aardgas

mainImage
Stroeve bijeenkomst over verdwijnen van aardgas

In de toekomst is aardgas niet meer beschikbaar voor verwarmen en koken. Daarover organiseerde de gemeente op 15 oktober een bijeenkomst voor bewoners van de wijk Buitenoord. Er kwamen 100 mensen op de bijeenkomst af, waarvan er bijna 50 snel opstapten omdat de avond niet voldeed aan de verwachtingen. Wethouder Tanja de Jonge (Duurzaamheid): ‘De avond begon wat stroef. Sommige bewoners hebben liever dat wij als gemeente een alternatief voor aardgas voorleggen. Ik begrijp dat heel goed, maar wij willen juist samen met hen onderzoeken wat voor hun wijk de beste oplossing is. Toen bleek dat er ruimte was om met elkaar van gedachten te wisselen, kwamen er goede gesprekken op gang.’

Tijdens de bijeenkomst is gesproken over wat de voordelen zijn van aardgasvrij wonen, welke alternatieven er zijn voor verwarmen en koken en hoe men zich kan voorbereiden, bijvoorbeeld door nu al hun woning goed te isoleren. Aanwezigen konden ter plekke advies krijgen van adviseurs van de WoonWijzerWinkel, het gemeentelijke energieloket.

Meerdere aanwezigen hebben zich tijdens de bijeenkomst aangemeld als aanspreekpunt voor de wijk. Tanja de Jonge: “Daar ben ik heel blij mee! Met hen gaan we snel bepalen welke concrete vervolgstappen we gaan zetten. Ik kijk er in ieder geval naar uit om te beginnen.”

Een van die vervolgstappen is bekijken welke individuele en collectieve maatregelen mogelijk en gewenst zijn in Buitenoord.

Woont u in Buitenoord en wilt u ook meedenken? Mail dan naar duurzaamheid@barendrecht.nl.

Nadat de warmtevisie is vastgesteld door de gemeenteraad gaan we aan de slag met de overige woonwijken in Barendrecht.


Foto: Digitaal Dagblad