Spanning voor verkeersexamen

mainImage
Spanning voor verkeersexamen

Voor zo’n 500 scholieren van de Barendrechtse basisscholen waren het spannende dagen. De verkeersexamens vonden namelijk weer plaats. Eind mei was het de beurt aan Barendrecht Centrum. Afgelopen was Barendrecht Carnisselande aan de beurt. Voor veel kinderen was het het eerste examen dat zij moesten ondergaan.

Wethouder Peter Luijendijk: “Ik vind het van groot belang dat de kinderen geoefend zijn in het verkeer. Kinderen zijn kwetsbare deelnemers. Goede verkeerseducatie kan de veiligheid van kinderen vergroten. Ik ben verheugd dat zoveel leerlingen hebben deelgenomen aan het verkeersexamen georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met diverse vrijwilligers."

Voorafgaand aan de praktijkexamens hebben de kinderen van hun leerkrachten theorieles gehad. Tijdens het verkeersexamen mochten de kinderen laten zien dat zij de regels ook echt toe kunnen passen en dat zij inzicht hebben in verschillende verkeerssituaties. Van alle scholen waren er hulpouders die langs de route van het verkeersexamen stonden. Na afloop kregen alle leerlingen een gesponsord lunchpakket mee.


| Foto: Digitaal Dagblad