Scholentournee Vrijdag van BLOKPUNT van start

mainImage
Scholentournee Vrijdag van BLOKPUNT van start

De middelbare scholentournee Vrijdag van Productiehuis BLOKPUNT is van start gegaan.  Op 29 mei jl. stond Productiehuis BLOKPUNT al op het podium van het Dalton Lyceum en op 30 mei jl speelde zij het stuk voor leerlingen van Focus Beroepsacademie. De interesse voor het stuk is groot, de tour gaat dan ook na zomervakantie door.

Vanuit de gedachte dat ieder kind recht heeft op cultuurbeleving is Theater het Kruispunt in het najaar van 2017 gestart met Productiehuis BLOKPUNT. Dit is een samenwerkingsverband tussen Theater het Kruispunt en BLOK 0180 van Jeugd & Jongerenwerk van Kijk op Welzijn.

Productiehuis BLOKPUNT heeft als missie het scheppen van een mogelijkheid om jongeren uit Barendrecht te stimuleren om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Aan het productiehuis nemen voornamelijk jongeren deel die doorgaans niet in aanraking zouden (kunnen) komen met theater.

Onder leiding van theatermaker Armin Tashakoor hebben 12 Barendrechtse jongeren in het najaar van 2017 gedurende enkele maanden samen gewerkt aan een snelle, moderne theaterproductie met de titel Vrijdag. Een voorstelling met een diepe laag rondom het thema pesten.

Tijdens het traject zijn alle belangrijke facetten rondom het maken van een voorstelling aan bod gekomen. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk geweest voor de inhoud en de thematiek van de voorstelling.

Op 15 december jl ging de voorstelling succesvol in première in BLOK 0180 en Productiehuis BLOKPUNT kreeg al snel de vraag of de voorstelling vaker gespeeld kon worden. Op veler verzoek wordt het stuk nu op diverse middelbare scholen gespeeld. De scholentournee wordt mogelijk gemaakt door het Rabobank Coöperatiefonds.


| Foto: Digitaal Dagblad