Scenario 4 Trefpunt, naast Bethelkerk?

mainImage
Scenario 4 Trefpunt, naast Bethelkerk?

Dhr. Lagewaard, initiatiefnemer van de petitie Red de Bethelkerk heeft een open brief aan wethouder Nico Bults geschreven waarin hij een vierde scenario schetst voor de mogelijke realisatie van een nieuw, vervangend gebouw voor Het Trefpunt. Kosten: bijna zes miljoen euro.

''De burgerlijke gemeente Barendrecht betaalt een bedrag van 650.000 euro voor parkeerplaatsen aan beide zijden van de Bethelkerk en de bijgebouwen, o.a. jeugdgebouw. De gemeente Barendrecht heeft daarbij het recht om de bijgebouwen van de Bethelkerk te slopen. Bij de sloop van de bijgebouwen neemt de Burgerlijke Gemeente Barendrecht de fysieke afsluiting van de Bethelkerk (muurtje plaatsen waar deur was of nooduitgang plaatsen) voor haar rekening'', schetst Lagerwaard in zijn brief. Op de vrijgekomen plek van de bijgebouwen zou dan een nieuw Trefpunt gerealiseerd moeten worden.

De gemeente Barendrecht zou dan het onderhoud van de kerkklokken ook voor haar rekening moeten nemen. ''Ik vraag u scenario ontwerp 4, als serieuze optie mee te nemen in uw samenspraak met de vertegenwoordigers van de Protestantse Gemeente Barendrecht op 20 november 2018. Scenario ontwerp 4 zal naar schatting 5,8 miljoen euro kosten. Ongeveer gelijk aan de geschatte kosten van het Trefpunt herbouwen op de huidige locatie. Deze uitgaven zullen nog worden verminderd met de inkomsten grondverkoop appartementen Trefpunt + Baerne. Scenario ontwerp 4 had al in het laatste onderzoek meegenomen dienen te worden. Ook het scenario met betrekking tot nieuwbouw op huidige locatie Trefpunt had volledig uitgewerkt moeten zijn.''


Foto: Digitaal Dagblad