Ruim 9000 euro voor 'Vaar voor Saar'

mainImage
Ruim 9000 euro voor 'Vaar voor Saar'

Op zaterdag 16 juni, de dag vóór Vaderdag, vond de 3e editie van de ZZF RIB Rally plaats. Tijdens deze RIB Rally, mede georganiseerd door Berkman Energie Services en John Biesheuvel Watersport, waren vaders met hun zoon of dochter met een zeldzame ziekte te gast in de haven van Barendrecht voor een bijzondere dag uit.

Met 9 supersnelle RIB boten, die snelheden van boven de 100 km/h kunnen behalen, heeft iedereen een spectaculaire tocht beleefd en optimaal genoten. Ook op de wal was het enthousiasme groot en werd er met veel plezier gekeken naar de boten waarin de kinderen én hun vaders de grootste lol hadden. Tijdens de lunch, waar poffertjes, hamburgers en ijsjes op het menu stonden, kon iedereen genieten van een spetterende waterskishow. De dag gaf een grote glimlach waardoor kinderen even vergeten dat ze ziek zijn!

Dit jaar werd er speciaal gevaren voor de tweejarige Sara. Zij heeft de ongeneeslijke aangeboren spierziekte MDC1A. Kinderen met deze ziekte hebben door spierslapte moeite met dingen die vaak zo normaal zijn: kruipen, zitten, lopen en soms zelfs ademen. Kinderen met MDC1A worden daarom over het algemeen niet oud.

Sara viert gelukkig deze week wél haar derde verjaardag en opende daarom samen met oud-wethouder Lennart van der Linden van de Gemeente Barendrecht het evenement feestelijk door het oplaten van een tros ballonnen.

Samen met kickbokser Rico Verhoeven en het ZZF knokt Sara ervoor om haar ziekte de wereld uit te krijgen. Het evenement werd dan ook vol trots afgesloten met deze mooie cheque voor onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A.


Foto: Digitaal Dagblad